Over de rijschool

Na elf jaar voor verschillende rijscholen gewerkt te hebben besloot Ger Scheijven zijn eigen rijschool op te starten in 2003. Ondertussen heeft Ger dus al langer dan 30 jaar ervaring als instructeur.

Door onze unieke manier van lesgeven mogen we ons al jarenlang verheugen op een hoog slagingspercentage.

Ervaringen van onze ex-leerlingen zijn te lezen op onze recensies-pagina, alsook onderaan deze pagina.

Autorijschool Ger Scheijven biedt ook automaatlessen aan.

Onze aanpak

Onze ervaring leert dat leerlingen het snelst en prettigst leren als er op een rustige, sympathieke en didactisch verantwoorde manier wordt lesgegeven.

We weten dat onze leerlingen nooit opzettelijk ‘fouten’ maken, daarom attenderen we hier tactvol op en brengen we correcties begripvol over.

Bij Autorijschool Ger Scheijven streven we een prettige sfeer na, zonder de vereiste precisie uit het oog te verliezen.

Jarenlange ervaring

Ons hoge slagingspercentage spreekt voor zich: voor ervaren rij-instructeurs ben je aan het juiste adres.

Didactisch verantwoord

Bij Autorijschool Ger Scheijven wordt op een sympathieke, didactisch verantwoorde manier lesgegeven.

Ervaringen

Leerlingen blikken positief terug op hun rijopleiding bij Autorijschool Ger Scheijven. Bekijk de recensies.

Omschrijving TTT en praktijkexamen

Op de toets- of examendag komen we je thuis ophalen en rijden we naar het CBR-gebouw. We stellen ons samen voor aan de examinator, deze legt uit wat er tijdens het examen van je verwacht wordt. Vervolgens gaan we naar buiten en gaat het examen van start.

Voordat je gaat rijden wordt je zicht getest: je moet op 25 meter afstand een kenteken kunnen lezen. Vervolgens stelt de examinator een aantal vragen over het voortuig waarmee het examen wordt afgenomen; deze vragen kunnen betrekking hebben op onderdelen die zich onder de motorkap, buiten of binnen de auto bevinden. Hierna ga je ongeveer 30 minuten rijden.

Na terugkomst bij het CBR gaan we samen naar binnen voor het eindgesprek. De examinator zal je opbouwend commentaar en tips geven. Na het examen of de toets krijg je direct de uitslag. Bij een positieve uitslag van de tussentijdse toets krijg je vrijstelling van de bijzondere verrichtingen tijdens het examen.

Wat je moet weten

  • Meenemen: een geldig legitimatiebewijs;
  • Het examen wordt afgenomen in de lesauto;
  • Voor aanvang van het examen rijden we nog half uurtje warm;
  • Tijdens het examen zit de instructeur achterin de auto.

Onze 6 pakketten

Swipe voor meer
"Leuke en leerzame rijschool . Zeker een aanrader!"
- Mandy Cfr
"Hele fijne rijschool waar je veel van leert!"
- Oscar van Amerongen
"Mijn rijlessen bij Autorijschool Ger Scheijven heb ik als ongelofelijk prettig ervaren, Ger en Sander zijn goede instructeurs en zorgen ervoor dat rijlessen leuk zijn. Ik ben de eerste keer geslaagd!"
- Maarten Emmerink
"Zowel mijn zonen en mijn schoondochter zijn er met lof geslaagd. Dit is toch een teken dat de rijschool top bezig is! Een ding is zeker: mijn kennissen die hun rijbewijs bij Ger Scheijven hebben gehaald rijden vanaf 't begin goed, zeker en veilig!"
- Jos Dortants
"Top rijschool met top instructeurs! Gezellige lessen, maar toch eventjes 'streng' wanneer het nodig is. Zowel Sander, Kim en Ger nemen altijd de tijd om rustig iets uit te leggen mocht het je niet helemaal lukken."
- Michael Wijnands